1

К алина Сакскобургготска се е държала агресивно и е ударила три пъти служителя на хотел "Мура" на Боровец, който се опитал да я задържи в събота.

Това разказа пред NOVA наемателят на хотела, който пожела да запази анонимност. Той всъщност е подал сигнал до полицията, че княгиня Калина пияна е направила катастрофа. 

"Бях в Самоков, когато служители ми се обадиха, че пияна дама е блъснала бариерата и две кашпи. И са я задържали. Аз пристигнах на място заедно с полицията", разказа мъжът.

Калина Сакскобургтотнска се разхождала по паркинга, видимо неадекватна. "Разхождаше се боса, нямаше документи. Полицията я питаше за име и ЕГН, тя им отвърна, че имала ЕГН, но не го знаела", добави наемателят на хотела. Калина опитвала да заплашва полицаите с телефонни обаждания. 

Той опроверга твърденията на камериерката от двореца "Царска Бистрица" Величка Петрова, която твърдеше, че княгинята е била ударена, за да й вземат ключа от колата.

"Напротив, след като моят служител е успял да й вземе ключа, Калина го е подгонила и го е ударяла по скулата с телефона си", разказа наемателят на хотел "Мура".

По думите му през цялото време след катастрофата служителка на резиденция "Царска Бистрица" тъпчела Калина Сакскобургготска с кисело мляко. Донесла ѝ между 6 и 8 кофички.

Дъщерята на Симеон Сакскобургготски катастрофира в събота с над 1,5 промила алкохол в кръвта край хотел в Боровец. По-късно тя отказа да даде кръвна проба. При това положение  разследващите ще вземат предвид резултата от дрегера. Княгиня Калина беше задържана за 24 часа. Превозното средство е предадено на органите на реда като доказателство.