0

С мяна на най-високия пост в Областна администрация-Благоевград. С решение на Министерски съвет от вчера за областен управител е назначен досегашният главен секретар Стоян Христов.

Той сяда на стола на Николай Шушков, който пък е назначен за зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството.

„Това решение на МС показва целенасочената политика на служебното правителство да се дава път и възможност на експерти, които да оглавят важни държавни институции. Цялата трудова биография на г-н Христов е свързана с местната и държавната администрация. Той участва и в четирите служебни правителства, назначени от президента Румен Радев. В първите три беше заместник областен управител, сега изпълняваше длъжността „Главен секретар”. Един изключителен експерт в местното самоуправление и държавната администрация, честен и предан човек, пожелавам му успех. Ще помагам с каквото мога, неговото назначение е мое предложение”, заяви досегашният губернатор Николай Шушков.

Стоян Христов благодари за доверието и увери, че ще даде всичко от себе си, за да продължи развитието на Благоевградска област. Негов заместник остава Слави Христов.