0

„Държавата е на автопилот в самолет без гориво. На 10 юни сегашният бюджет престава да действа. Няма бюджет. И ако няма бюджет няма да има пари за учители, за лекари, за полицаи, за пенсии, за държавата като държава. Тя ще спре да функционира. Как така ние се мразим дотолкова, че не можем да си направим качествена съдебна система и отговорен парламент“, коментира във Facebook лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Според него ситуацията в държавата не е тъжна, а отвратителна. И визира последните събития на политическата сцена.

„Заместник-главният прокурор се страхува да не го убие главният прокурор. Все едно не става дума за нашата родина, а за наркокартели в Мексико. Парламентът е пълен с хора, които не трябва да са там. Просто е отвратително – лъжи, измами, говорят неща, които нямат нищо общо с реалността. И най-вече не са в състояние да поемат никаква отговорност, защото не могат да се разберат да направят правителство“, коментира Трифонов.

„ИТН е в 49-ия парламент, за да работи, не за да се пазари, не за да гони партийните интереси, не да се вълнува от депутатските заплати и депутатските кюфтета. ИТН ще направи всичко възможно парламентът да работи. А за да работи трябва да има правителство. А за да свърши нужната работа правителството, то трябва да е експертно. Затова ние ще подкрепим правителство от експерти“, поясни той и допълни, че след три месеца проблемите ще бъдат в пъти по-големи.