0

З аради полицейската акция срещу кмета на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив Георги Мараджиев от партията поискаха оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев.

На брифинг в парламента и в присъствието на цялата парламентарна група на ГЕРБ-СДС председателят Десислава Атанасова оспори начина на задържането на кмета на Стамболийски и я нарече "полицейска репресия". 

"Кое наложи отново да се нахлува по такъв безобразен начин във фабриката на семейството на г-н Маразжиев, с множество представители на полицията с качулки. Ако има някакви данни за извършени от него престъпления, той да не бъде поканен или призован по реда, който съществува в Наказателно-процесуалния кодекс. За нас това е поредна демонстрация на полицейщина и категоричен опит да не говорим за провалите на МВР, за загиналите полицаи, за мигрантската криза и нейното неовладяване."

Според Георг Георгиев демонстрацията на полицейщина била опит кметовете на ГЕРБ да бъдат сплашени. „Да се знае, че всички кметове ще станат обект на подобна репресия, ако дръзнат да стоят не на страната на интересите на управляващите в момента”, добави той и уточни, че ще продължат да искат оставката на Демерджиев.

Тома Биков коментира от своя страна, че целта на тази акция е довечера в новините първата новина да бъде тази, а не да бъде поредният провал на Иван Демерджиев като министър на вътрешните работи. И ако на г-н Демерджиев му е останала малко достойнство и малко мисъл за Министерството на вътрешните работи, още днес трябва да подаде своята оставка и да ни освободи от своята некомпетентност. Това е изключително важно министерство в тази ситуация".

От ГЕРБ ще поискат изслушване на вътрешния министър в парламента по случая Мараджиев.