0

С лед като народните представители почиваха един месец заради местните избори, в сряда се очакваше да възобновят своята работа. Това обаче не се случи, тъй като  ГЕРБ-СДС обсъждат бъдещето на сглобката на Национално съвещание, а ДПС не влязоха в зала и не се регистрираха.

Партиите, които заеха местата си по банките бяха от ПП-ДБ, “Възраждане”, БСП и ИТН. Въпреки това обаче не успяха да съберат необходимия кворум за стартиране на пленарното заседание. Регистрираха се едва 73 депутати от общо 240 народни представители.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков не прекрати изцяло заседанието и реши, че ще направят втори опит за стартиране на заседанието в 9:30 часа, но и той се провали, предаде БГНЕС. 

Преди началото на пленарното заседание председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова каза пред журналисти, че имат заседание на групата в централата на партията. Анонсираното от лидера на партията Бойко Борисов Национално събрание на ГЕРБ пък щяло да се проведе през уикенда с областни координатори, избрани кметове и народни представители.