0

К ампания „Писма до рая“ организира сдружението на почернените родители на деца, загинали в катастрофи у нас „Ангели на пътя“ заедно с КАТ. Това съобщи пред „Телеграф“ Петя Иванова.

„Писмата са истински. Написани са от някои от нашите 100 семейства до техните деца, загинали без време по родните пътища заради пияни или дрогирани шофьори или заради такива, карали с висока скорост“, добави Иванова.

Сили

Повечето от майките, написали тези съкровени послания до загиналите си рожби, нямат сили да ги прочетат в ефир до края и плачат. Ето защо от сдружението ще поканят видни наши актьори, които да прочетат текстовете. Писмата ще се четат в ефир по радиото и по телевизията, допълни Иванова. Целта им както винаги е да се сложи край на войната по пътищата с адекватни законодателни мерки. По думите й обществото трябва да се събуди, „защото това засяга всички“.

Урок

„Планираме провеждането на открит урок по пътна безопасност, който да се проведе в Южния парк с различни експерти“, добави още тя. Сдружението ще организира и концерт. Средствата от него ще отидат за издигането на паметника на „Ангели на пътя“, който е предвидено да бъде изграден в Северния парк и ще е посветен на загиналите на пътя. Там ще бъде направена и специална алея. Идеята е още преди учредяването на сдружението.