0

С ъчетание от несъобразена скорост и липсата на качества и умения на неправдоспособен водач на автомобил. Това са причините за катастрофата във Варна, при която 17-годишно момиче без шофьорска книжка връхлетя в един от най-оживените подлези в града, според главния инспектор Петко Камбуров, началник на сектор "Пътна полиция". Видеоматериали в социалните мрежи показаха, че това не е първото подобно нарушение на момичето. Предстои да бъдат разследвани.

По думите му все още няма резултати от кръвната проба за употребата на алкохол и наркотични вещества. При инцидента няма пострадали, освен водача на автомобила. Момичето е с фрактура на ръката, счупени гръден и шиени прешлени, без опасност за живота.

"Закъснявала за училище, взела ключовете от баща си и потеглила", посочи инпектор Камбуров. Той добави, че когато собственик предостави или допусне чрез бездействие употребата на автомобила от неправдоспособен водач, следва да бъдат образувани административно наказателни производства. Съставени са актове както на водача, така и на родителя. Прекратена е и регистрацията на автомобила за срок от 6 месеца.

Над 500 такива водачи са установени на територията на Варна за тази година.