0

Н ай-тежко пострадалата жена при катастрофата с автобус в София снощи е оперирана в УМБАЛ "Св. Анна", съобщават от лечебното заведение. Тя е с политравма - множество тежки фрактури на таза, единия крак и едната ръка. Наложило се е ампутация на крака ѝ.

Снощи автобус от градския транспорт блъсна пешеходка на тротоар и кола в квартал „Дианабад”. Сигналът е подаден малко след 18:00 часа, след като превозното средство навлязло в насрещното движение и се ударило в бордюра.  Пострадали са 4-ма души, като най-тежко е състоянието на пешеходката. По-леко пострадали са шофьорът и двама пътници от автобуса.

„Жената е в тежко състояние, водачът е с контузия на гръдния кош и е оставен за лечение в болницата. Две пътнички са посетили „Пирогов”, прегледани и освободени са”, каза Борислав Попов, началник на отдел „Безопасност на движението” в Столичен автотранспорт. 

Той обясни и как се е стигнало до инцидента. На кръстовището на „Г.М. Димитров” и „Габровски” на шофьора му е прилошало, загубил е съзнание, навлязъл е в насрещното платно, ударил е пресичаща жена и се е ударил в два паркирани автомобила.

Попов е категоричен, че този шофьор, който е дългогодишен служител, не е взимал допълнителни смени. Имал е повече часове, но часовото му време за почивка е спазено. Мъжът е 59-годишен, не е имал здравословни проблеми.