0

Ш аш и паника настана сред врачките в страната, след като тяхна колежка бе залята с киселина. За да се опазят от пряк контакт с недоволни клиенти или техни близки, гадателките масово са минали онлайн, установи проверка на „Телеграф“.

Оферти за разваляне на магии, леене на куршум и предсказания заляха сайтовете за безплатни обяви. Прави впечатление, че голяма част от офертите са крайно неграмотно написани, като с „Гугъл преводач“. Наподобяват на фишинг имейлите с обещания за наследство от самотно живеещи мултимилионери, които са починали в чужбина и сега се издирва техен роднина с разпространени фамилии като Петров, Иванов. Тук грешките са още по-фрапантни, което увеличава шанса да попаднете на измамници, които баламосват, че ще решат всичките ви проблеми по магически път - от безплодие, през лош късмет, изчистване на аурата и хармонизиране на чакрите, до нелечими заболявания.

Тарифи

Тарифите варират от 20 лева до 50 евро на сеанс. Срещу такива суми се предлагат разнообразни „магически“ услуги и 100% точни прогнози и помощ. Обявите заливат интернет с предложения и реклами, като например 50 лева струва онлайн консултация на една от гадателките във варненския район „Възраждане-2“ за изготвянето на годишна таро прогноза. Може да стане с жива видеовръзка или с писмен отговор с подробно описание какво да очаква клиентът всеки месец. Заплащането се извършва предварително през easypay или revolut. Маг А., която според обявата работи в центъра на Варна, предлага точно ясновидство. Незабавен отговор на всеки въпрос. Восъколеене. Изчистване на родови проклятия, магии и негативни влияния. Изготвя защита за здраве, късмет, пари и семейна стабилност. Събира разделени двойки, като 1-минутен разговор се таксува по 0,96 лв. Приемат се и запитвания с SMS за 1.20 лв. на един sms. 

На телефон и със sms за същите пари  работи от разстояние и Маг Р., която рекламира своя „Ключ към щастието“ за успешно премахване на проклятия и негативи,  анализ и разрешаване на проблеми, както и изготвяне на защита. С импулсен телефон е Недрет от Аспарухово, която предлага помощта си на хора с финансови проблеми и на такива, на които не им върви в любовта. Ходжа Арас от „Трошево“ твърди, че помага на разделени двойки и прави бяла магия за любов, като връща стари чувства. Помагал също при безплодие, премахвал негативни влияния от черна, копанарска и всякакъв вид магия, както и на хора в нужда, които изпадат в беда. 

Организирано

Някои ходжи за по-голям авторитет работят в екип. Твърдят, че имат партньори в Израел и Турция, с които им се явяват Светата Троица, пророци и виждат назад и напред всичко, което е записано в съдбата на клиента. Отстраняват лоши влияния и негативна енергия в задочни сеанси, правят арабска магия за любов със своята „свещена и много силна дарба“, която в повечето случаи се споменава, че е наследена от някоя баба. Това твърди гадател на карти в Силистра, който се представя за бивш учител, притежаващ дарба от 45 години. Гледа на ръка (по Вайбър) срещу 40 лева. Изисква предварително плащане по Еконт, Изи пей или банкова сметка.

Повечето гадателки и баячки обясняват, че дарбата им е дадена свише и не искат пари: „Колкото дадеш от благодарност“. Но след 5-6 сеанса „на добра воля“ идва истинската оферта, която е срещу четирицифрена сума. Потърпевши твърдят, че по този начин са се овътрили с по една лека кола, докато са ги баламосвали, че ще им помогнат. Според преминали през баячески ритуали хора със здравословни проблеми има ниво, в което помощта се усеща, след което настъпва застой. Именно тогава идва и предложението за радикално решаване на проблема. 
Маг П. от Гъбене предупреждава, че времето й е ценно и не желае да контактува с хора, които искат да се възползват даром от услугите й. Тя също предлага восъколеене... от разстояние.
Нейна колежка от София прехвърля по Вайбър рейки енергия.

„Магия встретить любовь“ предлагат няколко морски врачки, цената обаче е в евро. 

Карти таро - по бързата процедура

iStock

Двайсетина лева средно е тарифата за гледане на карти таро, като се плаща, преди те да се наредят на масата, а в повечето случаи това става дистанционно. За бърз въпрос с подредба на три карти се плаща петарка, 10 лв. се дават за въпрос за любов с друг човек и подредба на 7 карти - 12 лв. за цялостен анализ на ситуацията по конкретен въпрос, минало (зараждане на проблема), настояще (правилни ли са предприетите действията) и бъдеще (развой на събитията при дадените действия) - с подредба на минимум 10 карти. Посочените суми са за отговор на имейл, придружен със снимка на картите в реалната подредба. В заключение гадателката казва, че дарява всички събрани средства за благотворителна кауза: „Не го правя за лични облаги, а за да спася човешки живот“.

В Сливен

Смляха от бой незряща, не помогнала

Подобен инцидент като този с врачката Тони от Пловдив имаше през 2017 г. Тогава трима смляха от бой незряща жена в Нова Загора, чиито магьоснически ритуали не дали желания резултат. Това се случи по поръчка на семейство от Котел, които посещавали 69-годишната по това време гадателка. Тя им предлагала алтернативни методи за справяне със здравословен проблем. Но не само че не помогнала, а и навредила на клиентите, които наели биячи да й отмъстят. 

В Шумен

Измамница ощави жена с „разваляне на магия“

Жителка на каолиновско село олекна с 3320 лева и 1570 евро миналата година. 
Тя преминала няколко сеанса при жена, която й обещала „да възстанови семейната хармония и уют“. Тя оставяла дребни суми, но след като ритуалите не проработили, врачката й предложила да вземат радикални мерки на цена, която ще гарантира успех. Двете си уговорили среща зад църквата на пл. "Кристал" в Шумен. Веднага след като клиентката за разваляне на лошата поличба предала исканата сума, врачката преминала към действие - изпратила лековерната жена да купи продукти за ритуала, а тя самата се изпарила. 

По темата работиха: Кристи Петрова и Добромир Радушев