0

С лед като Висшия съдебен съвет избра Борислав Сарафов за временно изпълняващ длъжността главен прокурор, ПП-ДБ го призоваха доброволно да се оттегли от поста. "Това, че г-н Сарафов преживя един катарзис… Когато в продължение на години беше заместник-главен прокурор както при Цацаров, така и при Гешев, действително човек трудно може да повярва в подобен катарзис и преживяване на вътрешна промяна, различна нагласа към прилагане на правото, върховенството на закона.

Причината г-н Петков да се откаже от своя имунитет е, за да разсее всяко съмнение, че Сарафов има някакво отношение към развитието на това производство", заяви Васил Пандов от ПП-ДБ.

От своя страна вицепрезидентът Илиана Йотована също коментира казуса. "Няма да коментирам това назначение, защото то е изцяло в работата на друга власт – съдебната власт и те са в правото си да решат какво да правят оттук нататък. Даже за мен беше учудваща тази нова реакция от страна на една парламентарно представените партии и коалиции, която според мен снощи направи опит да се набърка в независимата съдебна система. Това не ме учудва!", заяви Илияна Йотова.