0

П арти в сряда вечерта в заведение до РУ-Петрич, продължило да ранните часове в четвъртък, завърши зле за двама 18-годишни младежи, които се лекуват в реанимация на МБАЛ „Югозападна“ в Сандански.

Сигнал е получен вчера сутринта на телефон 112, че на пейка в градска градина в Петрич лежи младеж. От пристигналите незабавно полицейски служители и екип на Спешен център на място са установени четирима младежи от южния град. Трима от тях са на 18 години, един е на 17 години. Двама от пълнолетните младежи са били в тежко състояние и са транспортирани с линейка до болницата в Сандански, където са настанени за лечение в реанимация.

За случая е уведомена компетентната прокуратура. Работата по установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с инцидента продължава.

„Днес двамата младежи са по-добре, стабилизирани са от медиците. В добро състояние са. Не е наша работа да гадаем от какво им е прилошало – от райски газ ли е, от нещо друго ли е. Има и употреба на алкохол. Проведени са всички необходими изследвания и терапии, за да овладеем състоянието им. Остават под наблюдение, утре почти сигурно ще ги изпишем“, каза за "Телеграф" д-р Илия Тонев, управител на МБАЛ „Югозападна“ в Сандански. 

Предстои да им бъдат снети обяснения днес, ще бъдат разпитани, тъй като вчера те са били неадекватни. Най-вероятно са пушили електронни цигари с канабис, от което им е прилошало, но това ще се изясни малко по-късно. Не се изключва и възможността да са дишали райски газ, няма доказателства, че това се е случило в заведението, казаха от прокуратурата. 

Трябва да се работи превантивно, за да не могат младежи да се снабдяват с наркотични растения, дрога и райски газ, допълниха от държавното обвинение.