0

О бщински съветници организират среща с представители на партиите в Столичния общински съвет в търсене на изход от кризата, в която се намира съвета.  

Градският парламент все още е без шеф след пет неуспешни опита за избор на председател, а следващата сесия е на 11 януари.

Общинските съветници от "Синя София" и колегата им Карлос Контрера от ВМРО канят представители на политическите партии в СОС на общи преговори за намиране на решение за излизане от кризата в Общинския съвет, съобщиха миналата седмица от КОД.

Срещата е насрочена за днес от 10 ч. На „Московска” 33, като към  момента са известни отговорите на две от формациите в местния парламент. 

В петък общинският съветник от групата на ГЕРБ Антон Хекимян обясни, че са получили покана за участие в преговори, които са инициирани от общинските съветници Карлос Контрера и от Вили Лилков, на които групата на ГЕРБ възнамерява да отиде. От тях очакваме да чуем каква им е идеята за разрешаване на проблемите на СОС, но ние оставаме твърда опозиция, заяви Хекимян. Ще разберем на срещата от останалите групи, които също ще отидат, дали се търсят компромисни фигури за избор на председател, каза още той. 

Местна коалиция "БСП за България" няма да има представители в срещата, организирана от общинските съветници Вили Лилков и Карлос Контрера в Столична община на 28-ми декември, четвъртък, съобщиха вчера от пресцентъра на Градския съвет на БСП – София. 

БТА припомня, че на 18 декември СОС отново не успя да си избере председател.