0

К ошмарна тапа се е образувала на АМ "Тракия" между София и Пловдив.  Хиляди автомобили са блокирани, а опашката над 20 км. Тапата се образува около тунела "Траянови врата". Има и шофьори, които си позволяват да карат в аварийната лента.

Към този момент не се съобщава за инциденти на пътя. 

Натоварено е движението на главен път Е-79 между Симитли и Благоевград. Най-затруднена е отсечката на пътен възел "Благоевград-Юг", където движението се усложнява допълнително от бетонните блокове, които сливат потоците от автомобили от Гърция, Сандански и Мелник с тези от Банско, Добринище и Гоце Делчев.

Времето за преминаване на тази отсечка отнема около 30 минути. Движението е натоварено и в района на Кресненското дефиле. От "Пътна полиция" апелират шофьорите да бъдат търпеливи и да не предприемат рискови маневри.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FEUCTP%2Fposts%2Fpfbid0D9daPDWmgjoqZgUwpzN9RQ1scqkTw97JQHGGSPdH1xdfAK47N6ZUnYNPXaAEPtwQl&show_text=true&width=500" width="500" height="250" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>