0

С лужител на "Специализирани полицейски сили" към Столичната дирекция на вътрешните работи е отстранен от длъжност, след като е участвал в катастрофа и е отказал да бъде проверен за алкохол и наркотици от пристигналия на място екип.

Със заповед на директора на СДВР Любомир Николов в отдел "Специализирани полицейски сили" е разпоредена комплексна проверка, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Вчера, около обед, в полицията е постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие между два леки автомобила на Околовръстния път в София в района на Чепинци.

33-годишна жена, управлявала една от колите, е транспортирана в болнично заведение за оказване на медицинска помощ. Тя е прегледана и e насочена за домашно лечение. Направените ѝ на място тестове за алкохол и наркотици отчели отрицателни стойности.

Водачът на другото превозно средство - 34-годишен мъж обаче отказал тестване на място. По-късно той е дал кръвна проба за изследване. В хода на изясняване на обстоятелствата около произшествието е установено, че софиянецът е служител на отдел "Специализирани полицейски сили" - СДВР.

Незабавно е отстранен от работа. Разследването по случая продължава.