0

П резидентът Румен Радев призова МВР да преостъпи част от фургони от бежански центрове, пригодени за живеене и които са оборудвани, за да бъдат дадени там, където има най-много нужда след пожарите у нас. Той се срещна в сградата на общината с представители на местната власт, на държавни институции и на Българския червен кръст.

"Призивът е да не се делят хората. Когато се доставят фургони за точно определени лица, това създава напрежение у хората и то не малко", посочи той. И добави, че има голям резерв от фургони в бежански центрове, които в момента са празни, а те са оборудвани и пригодени за живеене.

Президентът Румен Радев посети засегнатата от пожари Община Болярово.

Радев благодари на пожарникарите, военните, горските служители, на стотиците доброволци, както и на местната власт, че не са допуснали загубата на човешки живот в такава сложна обстановка.

"Оттук насетне държавата трябва да покаже, че е мобилизирана и да бъде в подкрепа на хората. В момента все още е време за действия, има още време за доклади и анализи. Оценка дават хората. Има неща, които трябва да се подобряват. Регионът на Болярово е пример, че когато се мобилизира държавата с цялата си мощ и институциите действат координирано, тогава се потушават най-силните бедствия", коментира държавният глава. Той отново подчерта, че сега трябва да се действа, а не е време за анализи.