0

К ъща на тричленно семейство е изгоряла напълно при пожар в село Игнатово, община Вълчедръм, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана, предаде БТА.

Към 22:00 часа на 2 май в пожарната е получен сигнал за горяща къща в Игнатово.

При пристигането на пожарните екипи къщата, която е със застроена площ около 70 квадратни метра, вече била напълно изгоряла заедно с имуществото в нея.

При последвалото разследване е установено, че огънят е тръгнал от незагасена цигара, която 20-годишен младеж от съседното село Долни Цибър хвърлил върху пода. Той гостувал в дома като приятел на дъщерята на собствениците на дома на 41 и 42 години и в един момент се оттеглил да спи в една от стаите на къщата. Преди това обаче хвърлил върху пода недопушена горяща цигара и предизвикал голям пожар.

При вида на горящата къща домакините, дъщеря им и гостът излезли навън и не са пострадали.

По случая е заведено досъдебно производство.

От полицейската дирекция в Монтана съобщих, че от началото на годината при пожари в домове в региона са загинали четирима души, а един е пострадал.

Общо 49 пожара са потушени в България през изминалото денонощие, съобщиха по-рано от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Няма пострадали и загинали при възникналите инциденти.