0

“Имахме конструктивен разговор с БСП. Говорихме за политики, приоритети и къде имаме пресечни точки по идеи”, това заяви кметът на София Васил Терзиев.

Тeрзиев призова и всички останали групи да се отзоват на срещата, за да може да се види къде са пресечните точки с тях. “Целта е добрите политики да бъдат подкрепяни без значение откъде идват”, каза още кметът на София.

На въпрос къде са пресечните точки по политики с БСП Терзиев поясни, че има съгласие по отношение на детските градини, чистота на въздуха, презастрояване, реформи на здравните заведения. “Децентрализацията, един от приоритетите за нас, така че хората, които са най-близо до хората да имат инструментите да ги решават”, подчерта Терзиев.

Кметът на София коментира и че ще търси разговори отново с ГЕРБ. “За нас е важно да търсим общите политики, да ги заложим в бюджета и след като се съгласим за тях да намерим и структурно решение на председател на СОС, комисии и всичко, което предстои”, заяви Васил Терзиев. Той е категоричен, че БСП не са търсили подкрепа за техния кандидат Диана Тонова за шеф на СОС.

Георги Свиленски от БСП заяви, че техните общински съветници няма да подкрепят Борис Бонев за председател на съвета. Свиленски припомни, че срещата е била по покана на кмета на София, изпратена до председателите на политическите сили на представените в СОС партии и коалиции. 
Корнелия Нинова днес е в Шумен на регионална среща с наши избрани кметове и общински съветници и поради тази причина решението на Изпълнителното бюро е да участва заместник-председател на партията в лицето на Ирена Анастасова и на парламентарната група – в мое лице, обясни Свиленски. 

Запознахме кмета на Столична община и неговия екип с решенията, с които нашето Изпълнително бюро на Национален съвет и на Градския съвет съвместно взехме, а именно – първо да представим проблемите на столицата, посочи Свиленски. За постове, за председатели на комисии, за състави на комисии, за заместник-кметове, директори, не е станало дума, заяви той.