0

П ремахването на златните арки с червен килим под тях, част от коледната украса пред храма „Св. Александър Невски", е факт.

Арките разсмяха до сълзи софиянци и гости на столицата, а в социалните мрежи се появи подигравателното сравнение "София ми е Дубай". Червеното килимче, неизвестно как, първо изчезна, а след него и цялата инсталация, за която се появиха подозрения, че е поръчана от китайския сайт за ширпотреба "Али Експрес". 

Но както и да е ... София осъмна с нова коледна атракция. На площада, който от скоро е пешеходен, се появиха декори като от филма с Джони Деп "Карибски пирати". Там сега се издигат дървени бъчви и къщички, които ще са част от коледен базар. На него ще се продават различни сувенири, храни и напитки.

Въпреки добрите намерения на Столична община да зарадва жителите на града за празниците новото коледно чудо не трогна столичани и те отново бяха критични, като засипаха с разнопосочни мнения мрежите. Но те могат да понесат всичко, дори призраци по Коледа, вместо около Хелоуин.