0

В асил Божков ще бъде задържан, когато кацне в България. Това потвърди вътрешният министър Калин Стоянов пред журналисти по повод новината, че бизнесменът ще се завърне у нас.

"След като пристигне, той ще бъде приведен при съответния прокурор и ще се види дали ще се налага някаква мярка за неотклонение и така нататък", подчерта още Стоянов.

Вътрешният министър коментира и реакцията на Президентството за искането за отстраняване на главния секретар на МВР. „Все още нямаме официален отговор от страна на Радев. От позицията, която видях вчера от Президентството, оставам с убеждението, че Радев ще вземе своето решение, без да вземе под внимание всички случаи, които конкретно съм изброил в мотивираното искане до него. Става въпрос за случаи, при които има допуснати множество пропуски от страна на професионалното ръководство, в резултат на което са нарушени координацията, контролът и организацията на всички служби. Това са пропуски, които, ако не бяха допуснати, може би днес нямаше да сме тук заради загиналите полицаи, убиецът на Димитър от Цалапица щеше да е там, където му е мястото, а убитият психолог от София щеше да е жив”, каза още той.

По повод убийството на Алексей Петров, вътрешният министър заяви, че се работи върху всички версии. Част от тях са: отмъщение или евентуално неуредени финансови отношения, посочи той. Все още няма заподозрени за покушението.