0

М инистерството на транспорта и съобщенията съобщи, че са установени са нарушения в работата на служители в „Автомобилна администрация“ - Пловдив. 

Приключила е вътрешната проверка за изясняване на действията на служителите на „Автомобилна администрация“ по време на инспекция на специализиран автомобил за принудително преместване, собственост на ОП „Паркиране и репатриране“ към Община Пловдив. Комисията е констатирала, че служителите на областния отдел, участвали на 4 април в проверката, са нарушили вътрешните правила за работа в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

„Служителите своеволно са се отклонили от предварително утвърдения график за работа и са предприели действия по проверка на специализирания автомобил на място, различно от определеното в дневния им график. По време на проверката единият от служителите е използвал стоп-палка с надпис „МВР“, вместо такава на Агенцията, а другият е бил без униформено облекло, което също е нарушение на вътрешните правила. Констатирани са и други пропуски в организацията на дейността на отдела и работата на конкретните инспектори", съобщават от министерството.

Припомняме, че на 9 април NOVA разказа как "паяк" е вдигнал колата на служител на ДАИ, която била паркирана неправилно. Ядосан от този факт, инспекторът свалил номерата на репатрака и отнел шофьорската книжка на работника в общинското предприятие „Паркиране и репатриране“. 

Предстои дисциплинарен съвет в ИА „Автомобилна администрация“ да разгледа предоставените материали от вътрешната проверка и да предложи последващи действия.

По отношение на констатираните от инспекторите на „Автомобилна администрация“ - Пловдив нарушения по време на проверката, комисията е излязла със становище, че неправилно е прието, че водачът извършва превоз на товари без лиценз и съпътстващите го документи, тъй като принудителното преместване на паркирани в нарушение на Закона за движението по пътищата автомобили не е обществен превоз на товари, по смисъла на Закона за автомобилните превози.

*Източник: NOVA