0

У волниха рейсаджия в Перник след скандални клипове плъзнали из мрежата. На тях се вижда млада жена, която кара автобус на градския транспорт въпреки че не притежава необходимото свидетелство.  

Момичето шофирало извън града и близо до депото. По непотвърдена информация, тя е шофирала по маршрута на две линии. Била е засечена да кара автобус №17 в Перник, докато в него се возили пътници.

От градския транспорт в Перник направиха проверка по случая и установиха, че един от шофьорите е предоставял автобуса си.

"Не е редно тя да го управлява и е недопустимо наш служител да предоставя на трето лице пътното превозно средство, затова сме взели адекватни мерки. Шофьорът е отстранен от работа. За това момиче има пуснати жалби в полицията от двама наши служители и има предистория. И затова е най-добре да се преустанови тази практика, защото дружеството е ново, автобусите са нови, както виждате", каза управителят на "Градски транспорт - Перник" Лазар Вълчев пред БНТ.

Жалбите срещу момичето са от контрольори заради това, че им взела билетите, за да ги продава. Дори се похвалила, че заработвала на два курса. 

TrafficNews