0

"Бул. "Сливница" е писта. През нощта тук се кара със 100-150 километра в час", гневят    се столичани след тежката катастрофа в понеделник сутринта, при която загинаха момче и момиче.

Десетки жители на София блокираха най-дългия булевард в София. Първоначално затвориха пешеходната пътека, където се е случила жестоката трагедия – между булевард „Сливница“ и улица „Русе“. Протестиращите поставиха цветя на лобното място на двамата младежи. Запалиха и свещички.

Ерол Емилов

Те настояват за предприемане на спешни мерки за предотвратяване на подобни произшествия.

Протестиращите заявиха, че това не е единственото пътно произшествие там. Преди няколко месеца на същото място е блъсната майката на Силвия Илиева. 64-годишната жена все още се възстановява.

Хората направиха и шествие до мястото, където е открито тялото на починалото момче - на 300 метра от кръстовището между бул. "Сливница" и ул. "Русе".

Сигналът за катастрофата е подаден в Спешния център в София в 0.23 часа, съобщи пред „Телеграф“ говорителят на ЦСМП Катя Сунгарска. Тя поясни, че веднага към мястото са изпратени две линейки. Момчето и момичето са починали на място.

Първоначално беше ясно, че момчето е на 23 години. Часове отне на органите на реда да установят самоличността на момичето. Накрая се оказа, че е на 24 години.

Ерол Емилов

Полевите тестове на 18-годишния водач са били отрицателни. Кръвни проби не са взети на място. От СДВР обясниха, че това не било задължително и ставало по преценка на разследващите. По-късно се появи информация, че сам е дал такива във ВМА.

От прокуратурата обявиха, че вече е повдигнато обвинение на младия водач. Разследването установило, че той се е движил с несъобразена скорост от ул. „Мелник“ към бул. „Константин Величков“. Не пропуснал преминаващите през пешеходната пътека и ги помел.

18-годишният водач остава в ареста за 72 часа.

Ерол Емилов

Ерол Емилов

Ерол Емилов

Ерол Емилов

Ерол Емилов

Ерол Емилов