0

З а опасна ситуация на пътя разказва мъж, който в неделния следобед е станал свидетел на кошмарно поведение на столичното Околовръстно шосе до Нови Искър. Заснетият шофьор криволичи с джипа си на пътя, удря мантинелите на мост и едва не се блъска челно в движеща се насреща му кола.

Мъжът, който е предпочел да остане анонимен, е снимал видяното от него и го е пуснал в социалните мрежи, като разказва:

"Имах погрешна преценка за ситуацията. Мислех, че шофьорът е мъртвопиян. Звъннах на 112. Оказа се, че е с много високо кръвно и евентуално е получил някакъв пристъп. Разбрах всичко това след пристигането на КАТ и Бърза помощ".  

В коментарите под поста стотици хора изказват благодарности към мъжа, че се е обадил на 112, че е изчакал идването на пътните полицаи и лекарите, за да се увери, че състоянието на криволичещия шофьор не е причинено от алкохол, както и това, че не е снимал и избягал.

"Правилно сте постъпил, като сте звъннали на 112, но следващият път, когато карате отзад започнете да свирите и присветвате с дълги светлини, за да можете да привлечете внимание на шофьора, защото когато човек е с високо кръвно налягане може да изпадне в състояние в което той изобщо не осъзнава, какво прави и какво се случва...", коментира Ники Николов.

Венцислав Диков пише: "Ти си добър човек, повечето биха подминали", докато Камелия Башоглу настоява, че именно позвъняването на 112 е спасило живота на другия водач.

"Адмирации за гражданската Ви позиция и адекватна преценка. Доброто съществува!", заключава тя.