0

Т ежка катастрофа е станала в плевенското село Тодорово. От видео разпространено в социалните мрежи става ясно, че BMW Х5 се е движел по пътното платно с несъобразена скорост в резултат на това при ляв завой, шофьорът губи контрол и се забива в мантинела и после в лек автомобил Smart. 

Инцидентът е станал вчера около 19:00 часа. Няма пострадали хора. От видеокадрите става ясно, че жена е шофирала лекия автомобил Smart. Тя се е отървала със силен уплах. 

От видеото става ясно още, че шофьора се разменя с друг водач и колата е преместена от местопроизшествието. "Беше подаден сигнал на 112. При пристигането на КАТ и изясняване на обстоятелствата се установява, че шофьорът, управлявал лекия автомобил БМВ Х5, е неправоспособен. При направена проба с дрегер за алкохол апаратът отчете 1.05" казва във Фейсбук Бисер Петров.

Мъжът уточнява, че през цялото време шофьорът на BMW-то е отричал да е шофирал автомобила. Като водач на автомобила той е посочил 12-годишния си син.

"След преглед на записа от камерите органите на реда установиха лицето, което е шофирало колата. Прилагаме Ви, записи от камерите на ПТП-то. Надяваме се на случая да бъде дадена гласност и да спрем войната по пътищата. След употреба на алкохол, без свидетелство за правоуправление и причиняване на ПТП, шофьорът беше задържан за 3 часа и освободен само с акт", твърди Бисер.

Запознати коментират, че в с. Тодорово непълнолетни лица редовно управляват мощни автомобили. Жители на селото призовават полицията да предприеме по-строги мерки срещу джигитите на пътя.