0

С офия е готова да окаже помощ на пострадалите от наводненията семейства в карловските села. Изпратен е камион с пакетирани хранителни продукти и консерви. Екипите на общината бяха първите, които се притекоха на помощ на бедстващите, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По повод катастрофата на пътя София - Самоков тя съобщи, че в района на инцидента не е имало камери за видеонаблюдение. Фандъкова се обяви за повече камери за скорост и засилен полицейски контрол. "Не само ние, всички хора в София настояваме да има много строг контрол за скорост и за употреба на алкохол и наркотици. Очевидно, че това е пандемия, че без контрол хората се отпускат. Не е възможно навсякъде да се сложат бетонни прегради, но камерите вършат работа. И трябва да са много - камери за скорост, трябва да има екипи на "Пътна полиция", повече в София, но това вече не може така да продължава".

Един човек загина, а 9 пострадаха при сблъсъка на 3 коли на пътя край Панчарево. Четирима от ранените са с опасност за живота. Те са на възраст от 14 до 18 години.