0

С офийската градска прокуратура проверява какви данни има по отношение на Сотир Ушев и Николай Копринков, чиито имена изплуваха прокрай политически изявления по повод на аферата “Пътят на копринката”. 

„Дело „Кешгейт” в Софийската градска прокуратура няма. Ако е имало нещо в Специализираната прокуратура, ние в момента правим ревизия на тези дела, тъй като получихме една огромна бройка. А що се отнася до президента Радев - знаете, че има едно решение на КС и там в момента няма какво да се направи, докато г-н Радев е държавен глава”, разясни градския прокурор на София Илияна Кирилова. Тя отговори на председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, който по-рано изпрати писмо до държавното обвинение, с което пита  прокуратурата, защо не оповестява данни по проверки в президентството. 

Миналата седмица Пеевски определи президентството като “тъмна институция, пълна с много кеш” и се поинтересува какво се случва с разследването по "Кешгейт” и “Пътят на Копринката" (от името на президентския съветник Николай Копринков).