0

Ф илип беше винаги засмян. Дори когато в края на миналата учебна година си счупи ръката и беше гипсирана, все едно нищо не беше станало. Смееше се и се шегуваше. Обичаше плуването и други спортове и имаше много приятели. Това разказаха пред „Телеграф“ съученици на прегазения Филип от Първа английска гимназия. 

В неделя вечерта те дойдоха да оставят цветя на пешеходната пътека на ул. „Цар Шишман“, която 15-годишното момче не можа да пресече. Момчето бе блъснато и убито на място от 37-годишен пиян шофьор.

Памет

На бдението бяха и съучениците му от 32-ро училище, където момчето е учило до седми клас. Всички бяха в шок и не можеха да повярват, че повече няма да го видят. Прегръщаха се и плачеха. На лобното му място дойде и майка му, която през сълзи каза, че още го чака да се прибере, и призова другите майки: „Пазете си децата“. Жената каза, че във фаталната вечер се е прибирал по обичайния маршрут от разходка с приятели. Бил винаги внимателен, перфектен във всичко.

Мярка

Днес се очаква Софийската градска прокуратура да внесе в съда искане за най- тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за шофьора Петър Тодоров. В злополучната вечер в събота мъжът е седнал зад волана на автомобил „Мерцедес“ с 2 промила алкохол. От разследването съобщиха, че Петър е летял по тясната улица с около 80 км/ч. Спирачен път няма. Тодоров бе обвинен в причиняване на смърт при ПТП при евентуален умисъл. С него в колата е пътувала жена и нейното дете. Тя не спряла джигита да седне пиян зад волана, защото не й се сторил неадекватен, съобщиха в неделя разследващи.