0

Ж урналистът Севда Шишманова влезе в болница след катастрофа във Варна, съобщава агенция "Фокус", като отбелязва, че информацията е потвърдена от МБАЛ "Св. Анна" в Морската столица. 

Тя не е пострадала сериозно при инцидента, писа "24 часа". В понеделник вечерта Шишманова е пътувала от Варна за Добрич, когато, към 20.50 ч. не е успява да вземе десен завой в района на Аксаковска панорама, губи контрол над автомобила си и се преобръща. Била е сама по време на инцидента.

В момента тя е настанена в неврохирургия за наблюдение. Животът й не е в опасност, няма никакви счупвания, само множество наранявания.

Тестовете за алкохол и наркотици ще са готови след няколко дни, а техническата експертиза - до седмица. Тогава ще е ясна причината заради която е самокатастрофирала.Севда Шишманова има професионален опит в новините, актуалните и публицистични предавания на БНТ 1. Политически репортер, международен кореспондент, коментатор, ръководител на екип и автор на документални филми.

Тя е член на Управителния съвет на БНТ( 2004 - 2010 Г.) и От 2010 до ноември 2017 година Програмен директор на канал БНТ 1.