0

Т ежкотоварен камион пропадна в дупка рано тази сутрин на републиканския път Девин - Кричим - Стамболийски, в урбанизираната територия на град Кричим, съобщава Dir.bg. Инцидентът е станал около 05,15 часа. Според местната управа пропадането е в резултат на поредна тежка авария на водопровода.

Те винят АПИ и регионалното министерство за инцидента.

"Пропадането на камиона вследствие на аварията е резултат от трайно безотговорното отношение на държавата в лицето на Агенция пътна инфраструктура и Министерството на регионалното развитие! От години алармираме за изключително лошото състояние на републиканския път в регулационните граници на гр. Кричим и търсим решение на проблема", съобщиха от община Кричим.

Оттам припомнят, че на 4 януари 2022 г. в МРРБ, общината е внесла технически проект за основен ремонт на пътя, който е одобрен и съгласуван от всички институции, включително и от АПИ. Проектът е изготвен по инициатива на община Кричим, тя е възложител, разплатен е със собствени общински средства, и е дарен на МРРБ с цел ускоряване и подпомагане процеса на неотложен ремонт на пътя.

Според общинската администрация пътят е изцяло амортизиран и не може да поеме тежкотоварния трафик, а "АПИ и МРРБ нехаят".

"Областната комисия по безопасност на движението към Областният управител на област Пловдив не е в състояние да направи нищо, освен констатациите, които бяха направени от съвместната междуведомствената комисия на Агенцията по пътна безопасност, община Кричим и Областната комисия, които бяха изпратени със становища до АПИ и МРРБ, в крайна сметка с резолюция на Окръжна прокуратура - Пловдив е прекратена преписката образувана по сигнал на Атанас Калчев в качеството му на кмет на община Кричим за бездействието на държавните институции. Поради чуждото нехайство се разрушава подземна инфраструктура, ВиК - Пловдив отстранява аварии, а общината събира негативите без вина!", пише кметът на Кричим.

Фейсбук/Забелязано в Кричим