0

Т очно в 6 ч. курсантите в Академията на МВР бяха събудени с физзарядка. Освен гимнастика за събуждане зайците тичаха и правиха лицеви опори по тъмно. 

За това се похвалиха от самата АМВР във фейсбук страницата си. На фотосите се вижда как новоприетите курсанти изпълняват физзарядката в двора на учебното заведение.

Под публикацията заваляха коментари като „Браво“ и „Това е дисциплина“. Някои пък написаха, че подобна физзарядка не е била правена в предишни курсове назад в годините. 

Здраве 

„Здрав дух в здраво тяло. Денят на курсантите започва точно в 6:00 ч. с физзарядка по време на въвеждащото им обучение. През изминалата седмица първокурсниците показаха силна мотивация да тренират активно и да усвояват нови знания и умения, за да станат още по-добра версия на себе си, и след четири години да бъдат отлично подготвени служители”, обясниха още от АМВР.

След като вече са събудени и готови за учене, денят им продължава със занятия по строева подготовка и запознаване с нормативната уредба.

Униформа 

Подобни обучения и физзарядки се правеха при военните, но след като отпадна наборната военна служба, и те отидоха в историята. Военнослужещите в специалните формирования като сините барети например тренират усилено, но не правят сутрешна физзарядка. На силови упражнения залагат и баретите от СОБТ, но те са по стрелба, бой и т.н., не и върху сутрешно събуждане. 

Новите курсанти в АМВР постъпиха официално на 16 септември заедно с учениците в цивилните училища. Още от първия ден нетърпеливите мераклии да станат полицаи започнаха обучение. До края на месеца зайците, които ще се обучават по специалностите „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, „Гранична полиция“ и „Пожарна и аварийна безопасност“, ще се запознаят с правилата, организацията и реда в академията.