0

Д нес ще бъде значително по-топло от петък, като максималните температури ще достигнат 8-13 градуса.

В неделя температурите още ще се покачат, като минималните ще се движат между 0-5 градуса, а максималните ще достигнат 10-15 градуса. Топло, слънчево и сухо за сезона ще е времето през следващите седем дни, каза климатологът Георги Рачев пред „Телеграф“.

Фьон

Затоплянето ще продължи в понеделник и вторник, когато живакът ще се покачи до 15-19 градуса, а нищо чудно в някои места, чувствителни на фьон, да се отчетат 20 градуса. Съществен фактор в понеделник ще бъде вятърът, който ще духа със скорост между 40-65 км в час, откъм запад в предпланините, а във високите части ще надхвърли 70-80 км в час.

От сряда до неделя ще е наднормено топло за сезона, с повече слънце, сухо. Не се очакват следващата седмица валежи, каза Георги Рачев. Минималните температури ще са между между 2 и 6 градуса, а максималните между 12 и 17 градуса.

От 15 февруари се очаква естествено захлаждане, но ще е студено на фона на изминалата топла седмица, обясни Георги Рачев. Топло ще е и в планините, а под 1200 м, където е останал сняг, той ще се стопи, каза климатологът.