0

21-годишен скиор е намерен мъртъв късно снощи извън пистите на Мечи чал над Чепеларе.

Марио С. е от Костинброд и е бил със семейството си и голяма компания от приятели на почивка в Чепеларе. Той е бил много добър скиор и е обичал да кара извън пистите, споделиха запознати, съобщи "Марица".

Вчера излязъл да кара на ски център Мечи чал и като не се прибрал, близките започват да го издирват. Обаждат се и на тел. 112. Започва издирване с планински спасители и полицаи, а междувременно близките пускат и постове в социалните мрежи за това, че е изчезнал, като посочват че телефона на младежа е изключен. Засечен е от камера при последното спускане, малко след 16 часа вчера. Около 22 часа младежът е открит издъхнал до дърво извън пистите край долна лифтова станция на Мечи чал.

„По първоначални данни става въпрос за нещастен случай. Тялото е приведено за аутопсия“, каза директорът на ОД на МВР – Смолян ст. комисар Цветан Цанков. Младежът не е имал жизнени показатели, когато е открит. Първоначалният оглед сочи, че се е блъснал в дърво. Явно е карал с по-висока скорост и не е успял да овладее ските и е изхвърчал от пистата, където се е блъснал в дървото, казаха очевидци. Мястото, на което е намерен, е под писта 1 С, която е за напреднали. При падането ските били изхвърчали край него. Младежът е издирван от 7 спасители в продължение на 6 часа.  По случая е образувано досъдебно производство.