0

С троителен работник е загинал при трудова злополука в Попово. Инцидентът е станал на 29 май около 10:30 часа на обект на изхода на града, каза директорът на Инспекцията по труда в Търговище Галина Градинарова.

Загиналият е 55 годишен мъж от село Голямо Градище. При строително-ремонтни дейности той е паднал от скеле от височина около четири метра. По случая е образувано досъдебно производство.

Градинарова допълни, че екип на Инспекцията е посетил строителната площадка на място. Започната е проверка за изясняване на допълнително факти и обстоятелства, довели до трагичния край. 

Установено е, че работникът има сключен трудов договор, регистриран в Националната агенция за приходите. В деня на инцидента му е бил проведен задължителният инструктаж, предаде БТА.

От началото на тази година това е първият случай на трудова злополука със смърт на територията на област Търговище, според директора на Инспекцията по труда.

През 2022 година на територията на област Търговище няма регистрирани смъртни случаи с работници от фирми от областта. Има два случая с фатален изход с работници от фирми от други области, извършвали дейност на територията на област Търговище.