0

Жертвите на челния сблъсък на пътя Ловеч-Плевен станаха четири, след като снощи в Университетската болница "Георги Странски" в Плевен е починал един от пострадалите, съобщиха от Община Ловеч.

 

Със заповед на кмета Корнелия Маринова 9 август е обявен за Ден на траур на територията на общината в знак на съпричастност към трагичната смърт на четиримата млади хора.

В рамките на траурния ден всички национални и общински знамена ще бъдат свалени наполовина. Общинската администрация и кметът Маринова изказват най-искрени съболезнования към семействата и близките на починалите.

Сигналът за инцидента, който е станал в района на 35-ия километър, бе подаден около 23.56 часа на 7 август.

По първоначални данни 22-годишният шофьор на лек автомобил "Ауди", пътуващ към Ловеч, е изгубил контрол над колата в дясна крива на мокрия път. Автомобилът е навлязъл в лентата за насрещно движение, където е последвал челен удар в лек автомобил "Фиат", управляван от 32-годишен мъж от Плевен.

На място загинаха водачът на "Фиат"-а и двама пътници от "Ауди"-то - мъж на 32 години и жена на 21 години. Шофьорът на аудито и 20-годишната му спътничка бяха настанени в болница в тежко състояние, като въпреки усилията на лекарите 22-годишният мъж е изгубил битката за живота си.

Часове след сблъсъка от ГЕРБ съобщиха, че сред жертвите е и Христо Николов от младежката организация на партията в Ловеч.