0

“По искане на групата на ГЕРБ-СДС и столичния кмет Йорданка Фандъкова се свиква извънредно заседание на СОС в четвъртък и канят лично министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев и главния секретар на МВР, за да чуят какво предстои да свърши МВР, за да се елиминира риска, да се намалят трагичните инциденти по пътя”, заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, предаде БГНЕС.

Георгиев иска от служебния вътрешен министър, да се удвои живата сила и екипите на МВР по улиците на София.

“Ние считаме за невъзможно гражданите да се чувстват в безопасност, когато 15 патрулни автомобила бдят за сигурността на пътя. Искаме да се поставят и повече камери”, призова още Георгиев.

“Не искаме да започваме война между институциите. МВР трябва да предотвратяват нарушенията, да има контрол, за да може да не се тероризират гражданите”, призова още председателят на СОС.

Искането е по повод трагичния инцидент отпреди дни в столицата, в който млад мъж и млада жена бяха пометени от 18-годишен шофьор на бул. "Сливница" на кръстовището с ул. "Русе". Там вчера бе проведено бдение в памет на загиналите пешеходци, а в рамките на днешния ден отново се очаква такова.