0

О кръжна прокуратура - София повторно внесе в съда обвинителен акт по дело за причиняване на смърт при тежък инцидент в тунел "Ечемишка" на 5 февруари 2017 година. 

"Деянието е квалифицирано като такова за престъпление за причинена смърт по непредпазливост в условията на независимо съпричиняване на смърт от служители по транспорта, които са нарушили правилата за експлоатация на пътното съоръжение – тунел „Ечемишка", отбелязват от прокуратурата. 

От там припомнят, че по обед в деня на настъпилото произшествие лек автомобил, управляван от свидетеля, в който пътувала пострадалата, навлязъл в тунел „Ечемишка“, когато започнало разрушаване на носещата конструкция на осветлението. Греда от нея паднала върху движещия се автомобил и вследствие на настъпилия удар на жената били причинени тежки и несъвместими с живота увреждания, довели до смърт.

Отговорни за това според прокуратурата са трима служителите на Агенция „Пътна инфраструктура“. Предстои разглеждане на делото пред състав на Окръжен съд - София.