0

Б езумията в София изглежда нямат край. След коледните духове, розовите понита, златната арка и бъчвите в Столична община отново удари греда, този път буквално. 

В социалните мрежи лъснаха кадри от тротоара пред руското училище “Александър Пушкин” на ул. “Иван Шишман”, където точно зад опашката на коня на Цар Освободител са положени големи греди. 

„Столична община и травматология "Пирогов" Ви пожелават весела Коледа... и бързо възстановяване...“, гласи ироничният коментар, на Христо Иванов, който публикува снимки от поредния куриоз в групата “Забелязано в София”.

Някои предположиха, че инсталацията би могла да послужи за отдих на родителите на деца от 133-то училище, докато очакват края на часовете. Други пък загатнаха, че дърветата могат да се използват за оформяне на опашка, ако се навъдят много мераклии за влизане в елитното столично школо.

Малко по-късно от Столична община излязоха с официална позиция, в която обясни, че дървените трупи са част от пейки, който ще бъдат монтирани пред 133-то и 7-мо училище на улица "Шишман". Дървеният материал пък бил изоставен там от фирмата изпълнител на проекта, която вече се бавела с поставянето им.