0

Б орислав Сарафов е направил опит за преврат в прокуратурата. Такова мнение изрази заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров по време на брифинг.

Той е категоричен, че взривът срещу кортежа на главния прокурор Иван Гешев е бил опит за убийство.

„Категорично взрив, поставен да убива“, допълни Тодоров.

Заместник-шефът на следствената служба поясни, че израелският експерт не е бил в България заради опита за покушение. Той е бил посрещнат лично от Ясен Тодоров на летище „София“ близо два часа преди взрива и причината за посещението му е била друга.

Експертът е била на мястото и само е „погледнал“. Става дума за високопоставен висш офицер от израелски специални служби, уточни Тодоров.

„Нашата цел е да се еманципираме от политиката, от триъгълника на властта“, категоричен беше той.

"Казах, че на местопроизшествието логистична подкрепа е оказал чуждестранен гражданин. Не съм казал, че е израелски, защото не исках да разкривам самоличността му. Във вторник пред Министерския съвет г-н Сарафов каза, че това е израелски специалист по антитероризъм. А във вторник вечерта, след приключване на повторния оглед, говорителят на НСлС каза, че не знае за никакъв израелски експерт. Но той няма никаква вина, но г-н Сарафов се ядоса", каза още Тодоров.

Както вече казахме, в края на миналата седмица началникът на следствието Борислав Сарафов поиска предсрочното освобождаване от поста заместник-директор на НслС на Ясен Тодоров. Искането е внесено във Висшия съдебен съвет (ВСС).