0

П о-топло, но дъждовно време ни очаква следващата седмица.

Температурите бавно ще се повишават и във вторник термометърът ще показва до 28°C, съобщи пред „Телеграф“ дежурният синоптик от НИМХ Анастасия Кирилова.

Днес в Западна България ще има временно спиране на валежите и разкъсване на облачността. Следобед в планинските райони обаче отново ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Над Източна България ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще бъдат между 17 и 22 градуса, за София – 18.

В неделя отново ще има повече слънчеви часове в Източна България. Над западната и централна част от страната по-често ще има значителна облачност, на места следобед ще има валежи, над планинските райони и с гръмотевици.

В началото на следващата седмица по-голяма вероятност за краткотрайни следобедни валежи ще има над западните райони на страната. Температурите бавно ще се повишават, минималните ще бъдат 9-14 градуса, а максималните във вторник ще стигнат 23-28 градуса. След това в сряда, четвъртък и петък над цялата страна ще се развива купесто-дъждовна облачност, отново главно около и следобед ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Повече валежи се очакват в сряда. Минималните температури ще се повишат с още градус-два, а дневните ще са без съществена промяна.