0

210 лева, за да рисуваш божественото сред атмосферата на Килифаревския манастир. Толкова струва творческа ваканция с две нощувки.

За сравнение, туристическа обиколка по Великден в Банско, Рилския манастир, Мелник, Рупите, Роженския манастир и дома на Преподобна Стойна, която също включва две нощувки, излиза 285 лв. Местата са ограничени и към подобни изяви има голям интерес, похвалиха се туроператори. На такива екскурзии обикновено се записват самотни възрастни хора, които не искат да прекарат празниците сами. Те използват възможността да запалят свещичка на светите места и да се помолят за здраве.

По-непопулярни, но търсени напоследък са работилниците, в които хора с афинитет към изкуството и абсолютно начинаещи могат да разгърнат таланта си. Докато се наслаждават на природата, те предават впечатленията си и изливат емоциите си върху платното. Артматериалите са включени в цената на творческата ваканция, а курсът се води от известен акварелист, който напътства художниците, избрали да прекарат великденските празници по този начин. Всички занятия са подходящи както за начинаещи акварелисти, така и за напреднали.

Споделяне

„Вечерите ще бъдат време за споделяне на впечатления, обмен на идеи и опит между участниците в пленера. Това е чудесна възможност да се запознаете с други художници, да се вдъхновите от техните произведения и да се обогатите с нови перспективи върху изкуството на акварела“, споделят организаторите.

Празничната артпрограма предвижда четири рисувателни сесии с водещ художник в Килифаревския манастир и Велико Търново. Всички необходими материали за рисуване са осигурени, но цената не включва храна и транспорт. Той трябва да е собствен или в комбинация с други записани участници. Предвиждат се и възможности за разходки и излети в свободното време.

Вдъхновение

„Природата около Килифаревския манастир е вдъхновяваща със своята красота и спокойствие. Гъстите гори, шумът на потоците и мекият бриз създават идеална атмосфера за съзидателност. Можете да откриете безброй източници на вдъхновение - от дърветата и цъфтящите градини до старата архитектура на манастира“, обясняват организаторите на творческата ваканция за Великден.