0

З а втора поредна година United Media, част от която е и Нова Броудкастинг Груп, е домакин на полуфинален кръг от престижните телевизионни награди Emmy®. Професионалисти от телевизионната и филмова индустрия се събраха в Атина, за да оценят кои актриси заслужават да достигнат до финала в категория „Най-добра актриса“.

След Дубровник, тази година изборът на Международната академия за телевизионно изкуство се спря на Атина за провеждане на полуфиналния подбор на наградите Emmy® в категория „Най-добра актриса“. United Media, в партньорство с Община Атина, са домакин на престижното събитие.

„Да бъдеш част от журито на наградите Emmy® е огромен успех. Ние от United Media се радваме, че имаме признание на лидерите в индустрията.Подобно признание затвърждава нашата позиция в медийната среда“, сподели Александра Суботич - главен изпълнителен директор на United Media.

„Бих искала да съобщя, че създаваме United Media студиа. Тъй като United Group инвенстира по 100 милиона за местни продукции от общо 300 милиона за съдържание, смятаме, че е наистина време да станем по-конкурентноспособни, по-продуктивни, по-креативни и да разказваме по-добри истории“ , заяви Виктория Боклаг - главен изпълнителен директор на United Group.

Международната академия пътува всяко лято, от юни до септември, до повече от 25 места по света за провеждане на полуфиналите. Този етап е една от важните стъпки в процеса на номиниране и отлична възможност за среща на най-добрите професионалисти от телевизионната и филмовата индустрия и кино продуцентството.

Сред членовете на журито, одобрени от Академията, има и българско присъствие в лицето на Вяра Анкова, която е част от програмния съвет на Нова Броудкастинг Груп.