0

„Школо“ продължава да функционира, както преди. Няма риск за данните на децата, защото промяната в собствеността не изменя договорените отношения, нито българското и европейското законодателство. Това заяви управителят на платформата Любомир Ваньов пред NOVA NEWS по повод коментари за продажбата на платформата на британска компания. Именно заради това в сряда от МОН обявиха, че сезират ДАНС и Комисията за защита на личните данни.

ЗАВИХРЯ ЛИ СЕ СКАНДАЛ: МОН сезира ДАНС за продажбата на „Школо“

„Великобритания няма да има информация за личните данни на децата“, заяви Ваньов. И допълни, че няма регулаторно изискване собствениците на платформата да дават информация на институциите за продажбата на техния продукт, преди да е ясно какво ще се случи. Именно затова от „Школо“ не са уведомили МОН за сделката.

Директорът на 119 СУ в София Диян Стаматов увери, че самият той и много други негови колеги нямат притеснения във връзка с продажбата на „Школо“.

„От една страна се радваме, защото фирмата направи дигитализационната крачка в страната ни. От друга страна обаче има известна носталгия, че това е български продукт, направен от млади хора, които държавата не оценява по правилния начин. Това не означава, че те трябва да продадат продукта. Просто трябва да се намери начин да продължим съвместно заедно. Когато пазарът във Великобритания е голям и добавим към него още български потребители, това предполага и намаляване на цените. Очакванията ми за догодина са точно в тази насока“, каза директорът.

Ваньов обаче каза, че не се планира промяна в ценообразуването.