0

А мериканският посланик Кенет Мертен почерпи с бърбън колегите си дипломати от Великобритания и Ирландия. Тримата откриха с наздравица 10-ото юбилейно издание на "Уиски фест София 2023".

Джаз

„За мен е чест да съм тук на откриването и да можем да споделим с вас истинско американско уиски. Както джазът, така и бърбънът е уникален американски продукт, обявен от Конгреса за отличителен знак за САЩ. Да се наслаждаваш на чаша хубав бърбън, е да отпиваш от историята на страната ни. Приканвам ви да се насладите на някои от крафт уискитата, които представяме за първи път в България на този страхотен фестивал. Наслаждавайте се отговорно“, заяви Кенет Мертен, посланик на САЩ в България.

История

„За мен е огромно удоволствие да присъствам на уиски феста в София. Шотландското уиски е известно със своята мекота. За моя радост шотландското уиски е лидер на световния и българския пазар. Историята на шотландското уиски е богата и завладяваща и се е превърнала в част от културното наследство на Шотландия. Позволете ми да ви пожелая хубаво прекарване на фестивала“, сподели Роб Диксън, посланик на Великобритания в България.

Мекота

„Привилегия е като представител на ирландското правителство да бъда тук с вас и да споделя това невероятно преживяване. Ирландското уиски е известно по света със своята мекота и топлота, каквито са и хората от тази страна. Като новодошъл в София за мен е изключително приятно да видя толкова добре организирано и хубаво събитие“, завърши Фъргъл О Муелагойн, временно управляващ посолството на Ирландия в Република България. Whiskey Fest Sofia е от 27 до 29 октомври в Sofia Event Center. На събитието се допускат само лица над 18 години, присъствието на деца с придружител не е позволено.