0

4-годишно дете от Благоевград е прието с много тежки изгаряния в "Пирогов", след като е залято с бензин и запалено.

Полицията в Благоевград работи във връзка с подаден сигнал за дете с изгаряния, съобщиха за БТА от Областната дирекция на МВР. От там посочиха, че от Спешния център в града е получен сигнал около 16:30 днес за дете на около 4-годишна възраст, което е с изгаряния. Детето е транспортирано към столичната спешната болница в столицата.

В момента се изяснява дали става въпрос за инцидент, посочиха от полицията в Благоевград. Полицейски служители работят с майката и бащата на детето и се установяват точните факти.

Майката на 4-годишното дете е подвела полиция и лекари, като обвини за злосторството бащата на децата и, съобщи Struma.com. Предполага се, че е искала да ги защити. Оказва се, според свидетели, че по време на игра децата й запалили огън, залели братчето си с бензин и го бутнали в огъня.

Критично е състоянието на детето, съобщи на брифинг директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров. Детето, което е на 4 години и 8 месеца, е постъпило в лечебното заведение в 17:15 часа с много тежки изгаряния и веднага е вкарано в Шокова зала. Лекарите и към момента се борят и са под напрежение. Детето е в критично състояние, с опасност за живота. Най-важното сега е да оцелее, обясни д-р Валентин Димитров и добави, че изгарянията за тежки и навсякъде. По думите му детето е без придружител.