0

Н еприятен инцидент в училище в Асеновград. Родители твърдят, че детето им се е наранило след подхлъзване и падане в двора на учебното заведение. Мястото било силно заледено и непочистено.

12-годишното момче е със счупен десен крак и е претърпяло тежка операция. Родителите обвиняват ръководството на училището, че не е предприело необходимите мерки за обезопасяването на опасния участък. Инцидентът станал в голямото междучасие, когато ученикът отивал към столовата на учебното заведение.

„В 10:15 ч. класната ми се обади. Каза да отида в училището, защото детето не е добре. Заварих сина си на леда в двора, превиваше се от болка”, разказа пред NOVA майката на пострадалото дете Веселина Мандева.

По думите ѝ детето ѝ не е тичало. „Отивал е към столовата, за да си купи закуска. Това ми обясни той. Проблемът е бил ледът”, подчерта тя.

„Когато го откараха в болница и направиха снимка, казаха, че кракът е счупен много лошо. Поставиха му пластина след 3-часова операция. Платихме около 1700 лева за интервенцията. Сега детето ми е вкъщи. Възстановителният период ще бъде много дълъг”, заяви Мандева.

Тя беше категорична, че причина за инцидента е непочистеният лед и необезопасеното място.  

„Това е нелеп инцидент, за който искрено поднасям извиненията си. Да, действително този участък беше заледен, но беше осолен, опесъчен и обозначен с табели. Направихме и сутрешен инструктаж заради заледеното място, което не беше редно да се използва от учениците”, заяви директорът на ОУ „Петко Каравелов”- Асеновград Стоянка Бикова.

Тя беше категорична, че е имало учители на обозначените места, които са съблюдавали за реда. „Всичко, което е трябвало, сме го направили. Дежурните учители са си били на местата. Учениците, тичайки, са преминали през опасния участък на връщане от столовата”, каза още директорът.