0

Д ърво падна върху 62-годишен мъж в Пловдив. Човекът е получил травма на главата и фрактура на подбедрицата. Екип на "Спешна помощ" е оказал първа помощ на пострадалия и го е откарал в болница, съобщи за "Фокус" директорът на ЦСМП - Пловдив д-р Иван Стойнов.

Инцидентът е станал около 11.30 ч. на ул. "Петър Шилев" в кв. "Кършияка". Мъжът е вървял по тротоара, когато върху него се стоварило дървото, пречупено от силния вятър. Очевидци извикали линейка.  "Пострадалият не е губил съзнание. Откаран е в спешното отделение на УМБАЛ "Свети Георги" и вече е хоспитализиран" - допълни д-р Стойнов.

Междувременно ураганен вятър със скорост над 100 км/ч събори дърво върху коли и счупи стъклената витрина на хранителен обект в Пазарджик. Районът около магазина е отцепен, тротоарът все още не е разчистен. Стъклата са пръснати навсякъде, като цяло чудо е, че при инцидента няма пострадали.

В Пазарджик поривите на вятъра причиниха множество щети на различни места в града. Сигнали са подаден за паднали дървета и клони. В един от случаите дърво падна върху три автомобила. За щастие, при инцидента са нанесени само материални щети, съобщи БНТ.

В последното денонощие екипите на пожарната са се отзовали на близо 20 сигнала за възникнали инциденти.

Два от тях са за надвиснали ламарини от сгради в областния град. В социалните мрежи бяха разпространени и снимки на метална конструкция на гараж, който е преместен от силния вятър. Предупреждението за опасно време в Пазарджик остава в сила и утре.