0

П ътнически влак помел лек автомобил „Фолксваген Шаран“ на ж.п. прелез край Враца. Тежкият инцидент се разиграл на пътно съоръжение в кв. Кулата.

Колата тръгнала да пресича релсите, без да види, че се задава влак. Последвал удар в задната част на автомобила, вследствие на който се завъртял и изхвърчал встрани.

BulNews

Към мястото на катастрофата незабавно били насочени линейка, полиция и 2 пожарни, а районът бил отцепен. Като по чудо шофьорът се разминал с леки наранявания. Автомобилът обаче е напълно унищожен.

По неофициална информация водачът е 38-годишен полицай. Това личи от припряните действия на униформените, пристигнали на терен, които според информация на агенция BulNews, били необичайно нервни и агресивни с преминаващите, които с интерес наблюдавали местопроизшествието.

BulNews

Една от вероятните причини за катастрофата е говоренето по телефона, но това тепърва ще се установява. По разбираеми причини няма информация дали водачът е тестван за алкохол и наркотици. На терен вече работи криминалистичната лаборатория и дежурен дознател.

BulNews

BulNews

BulNews

BulNews