0

В четвъртък вечерта беше открито тялото на 46-годишния Златко Дерменджиев, който се издирваше от 13 юли, съобщиха от ръководството на Областната дирекция на МВР в Хасково.

За намирането на мъжа бе предприета мащабна акция с участието на полиция и доброволци. Преди дни на място дойде и аварийно-спасителният екип от Перник, а от вчера сутринта в обхождането на терените северно и северозападно от Хасково се включиха и военнослужещи.

Периметърът на търсенето вчера бе разширен, обясниха от полицията. Първоначалният оглед е показал, че няма следи от насилие, но ще бъде предприета и аутопсия, поясниха още от ОД на МВР.

Дерменджиев изчезна при традиционната си разходка в лесопарка "Кенана".   За последно беше видян на 13 юли във вилната зона в района на Кекличево стопанство. Записи от видеокамери показаха как върви в посока към язовир "Клокотница", а след това - пеша към Кенана до язовир "Сивата вода". 

Семейството му обяви парична награда в размер на 30 000 лв. за този, който го намери жив. 

На 26 юли 24-годишният Димитър Малинов от Стамболийски, който бе издирван в продължение на седмица, бе немерен, пребит до смърт. Тялото му бе открито от криминалисти от Пловдив, заровено недалеч от мястото, където младият мъж е видян за последно.