0

А втобус с деца катастрофира на магистрала “Тракия” до Стара Загора, потвърдиха от МВР пред “Телеграф”. Инцидентът е станал между 217 и 218 км на магистралата в посока София.

Катастрофа на магистрала "Тракия"
Катастрофа Катастрофа Катастрофа
5

Возилото е сръбско и по първоначална информация шофьорът е заспал. Возилото се е преобърнало в канавката. В него е имало 48 деца и техни родители.

Към момента няма данни за починали. На мястото има линейки и екипи на полицията. Лекар от Стара Загора се е оказал пръв на мястото на инцидента и помогнал за ваденето на пострадалите съобщиха очевидци. Възрастен и деца са сред пострадалите. Те са настанени в УМБАЛ Стара Загора. По думите на изпълнителния директор проф. Йовчев, няма хора с тежки наранявания. 17 са децата в старозагорската болница. Nай малкото е на 6 години, a най голямото - нa 17. От лечебното заведение добавиха, че има мъж на който се налага ампутация на долни крайници.

Георги Манев

Създадена е организация за затваряне на платното за движение в посока София. С цел за осигуряване на проходимост за спешните екипи при Сливен е създадена организация за спиране на движение в участъка от пътен възел „Нова Загора“ до пътен възел „Стара Загора“.
Има и обходен маршрут: Нова Загора – Стара  Загора; Околовръстен път на Стара Загора и се включва в АМ „Тракия“ при пътен възел „Стара Загора“ в посока София. Движението в района се регулира от екипи на Пътна полиция.

Очаквайте подробности!