0

У ченик извади газов пистолет по време на час по история. За това сигнализираха ученици от столичната 9-та Френска гимназия в социалните мрежи.

От училището потвърдиха за случая и заявиха, че 18-годишният гимназист е извадил пълнител и е започнал да зарежда сачми.

Той е бил изведен от класната стая от двама учители. Ученикът е бил разпитан от служители на първо районно управление като е представил документ за законно притежание на оръжието, съобщи БНТ.

От училищната управа заявиха, че досега не е имало други сигнали ученикът да е вадил други оръжия като боксове и ножове в сградата.

От училището признаха, че 18-годишният младеж е с проблемно поведение и е търсено съдействие от социалните служби и родителите, но без резултат.

До края на учебния срок ученикът няма да има право на достъп до сградата, заяви директорът на учебното заведение.

"Не, той не е заплашил конкретно никого, по неговия разказ и по разказа на съучениците, но това не е причина децата да не се страхуват. Самият факт, че той притежава оръжие, вече е достатъчна заплаха, затова ние сме действали веднага. Това, което сподели самият ученик, че след училище имал намерение да се разхожда в гората на Горна баня и да стреля за упражнение", заяви Емилия Богданова, директор 9-та Френска езикова гимназия в София.